fredag 14 oktober 2011

Would you like some scones, darling?



Saftiga fiberscones med morot och solroskärnor
(mina är dock utan morot och solroskärnor, tog pumpafrön istället)

Du behöver:

2 dl Kellog's All Bran
2 dl filmjölk
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
100 g smör
1 tsk salt
70 g solrosfrön
1 dl rivna morötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda flingorna med filen och låt stå och svälla i ca 5 minuter.
Blanda de övriga (torra) ingredienserna i en skål.
Dela det kylskåpskalla smöret i tärningar och finfördela snabbt i mjölblandningen.
Blanda ner fil- och flingblandningen samt de rivna morötterna och solrosfröna.
Forma till 4 (eller fler) "bullar" och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Gör ett kryss i mitten på kakorna.
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

Recept från ToppHälsa :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

What do you think?