Saftiga fiberscones med morot och solroskärnor
(mina är dock utan morot och solroskärnor, tog pumpafrön istället)
Du behöver:
2 dl Kellog's All Bran
2 dl filmjölk
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
100 g smör
1 tsk salt
70 g solrosfrön
1 dl rivna morötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda flingorna med filen och låt stå och svälla i ca 5 minuter.
Blanda de övriga (torra) ingredienserna i en skål.
Dela det kylskåpskalla smöret i tärningar och finfördela snabbt i mjölblandningen.
Blanda ner fil- och flingblandningen samt de rivna morötterna och solrosfröna.
Forma till 4 (eller fler) "bullar" och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Gör ett kryss i mitten på kakorna.
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Recept från ToppHälsa :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
What do you think?