lördag 16 april 2011

Murmansk dag 4

Dagen började med regn och snö, men efter lunch kikade solen fram. Helt plötsligt blev det dock snöstorm (som tur var befann jag mig på hotellrummet då) och nu är det sol igen. Blir inte klok på detta väder.

Idag har vi besökt ett kloster, som byggs av hemlösa som får mat och husrum (standarden kan dock diskuteras) som lön. Det var intressant. De har byggt jättefint! Däremot bor de inte lika fint själv, tyvärr. Det är inte så bra för deras hälsa och det kändes lite dumt att gå in och hälsa på dem. "Oj, titta vad dåligt ni har det, nu kommer vi turister och fotar". Typ så kändes det. Men de sa inte så mycket.

Efter lunch gick vi på en teaterföreställning, den handlade om nordiska gudar eller något liknande. En svensk kung var med i storyn i alla fall. Förstod knappt ett ord de sa, eftersom de pratade ryska, men det var en kvinna som sjöng på något bekant språk. Det kan ha varit svenska med väldigt dåligt uttal, eller liknande. Haha. Det var ganska fint, faktiskt.

Igår var vi ute på en klubb. Den var schysst, men det var knappt något folk, de kom när vi gick. Här går man tydligen inte ut och festar förrän vid ett, klubbarna har nämligen öppet till fem på morgonen... så ikväll går vi på't igen! Först ska de ryska studenterna komma hit och förfesta lite med oss innan vi beger oss iväg. Blir antagligen sent ikväll, men imorgon är vi helt lediga så då kan jag sova ut. På eftermiddagen blir det dockteater, spännande :)

Nu blir det en liten tupplur.

Hej så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

What do you think?